Natuurlijk kunnen alle specifieke wensen worden verwezenlijkt in een custom shape, maar na jaren testen van verschillende shapes heeft Holanda Custom Surfboards een lijn met eigen shapes. Hieronder een korte beschrijving van de verschillende shapes met de specificaties. Dit zijn richtlijnen en alles kan worden aangepast naar specifieke wensen.

Wat betreft de prijzen is het moeilijk om vooraf een indicatie te geven, het is namelijk afhankelijk van vele details wat de uiteindelijke kosten zijn. Maar denk aan een custom shaped board ongeveer vanaf € 475,- en er zijn altijd wel boards op voorraad die voor hele scherpe prijzen weg kunnen. Neem contact op met de shaper voor een prijs indicatie via het contact formulier.

De shapes


Dit is het all-round shortboard van Holanda surfboards. Het is gebaseerd op een wereld beroemde Amerikaanse shape. Doordat er relatief veel volume in het board aanwezig is, komt deze shape ook in de Noordzee goed tot zijn recht. Of je een beginnende shortboarder bent of een ervaren reiziger, met dit board kan je in alle condities goed uit de voeten. Van de slappe Hollandse golven tot solide Franse bakken, je bent erbij!


Het lekkerste Fishje uit de Noordzee! Na jaren fishes te testen is dit de ideale fish voor de Noordzee. Het is een Fish met veel volume terwijl de vaareigenschappen invloeden hebben van een shortboard. Met deze fish kan je nog steeds agressief surfen en niet alleen maar cruisen. Het combineert dus de beste eigenschappen van beide werelden. Door de brede outline is het board erg stabiel en samen met het volume zorgt dat ervoor dat men gemakkelijk golven pakt. Een lekker board dat een “skatey” feel heeft en altijd voor veel fun zorgt. Een favoriet van de shaper zelf.


De Holanda Modern Fish (HMF) is een shortboard met fishy eigenschappen. De outline is iets breder en de neus van het board iets voller. Samen met een vlakkere rocker zorgt dat ervoor dat het board zeer stabiel surft en men gemakkelijk een golf pakt terwijl het een klein shortboard blijft. Board is zeer geschikt voor de Nederlandse condities maar komt ook in solidere buitenlandse golven goed uit de verf.


Dit is het meest verkochte model van Holanda Custom Surfboards. Een all-round Funboard. Zeer geschikt voor de beginnende surfer. Het is een board met veel volume en breedte zodat het zeer stabiel surft. Je peddelt als een malibu maar toch surft het als een echt shortboard. En je kan er nog mee ducken ook. Dus geen plastic playmobil board kopen waarop je alleen maar rechtdoor kan en al snel bent uitgekeken, met deze shape kan je jaren vooruit terwijl je je surfskills enorm verbeterd. Hiermee pak je alles en kan je goed leren bochten te maken. Voor de beginnende shortboarder maak ik deze shape vaak rond de 6’8” a 7’0”. Dit kan ook nog veel kleiner voor de ervaren surfer, rond de 6’0”is dit board ook super in de Noordzee. Voor de surfer die net ervaring heeft op een plastic board rond de 7’0”, is het een goede keuze om voor een board rond de 6’6” te kiezen.


Het nieuwe model voor 2013 is nu officieel; de Stealth Fish. De eerste versies hiervan zijn al een tijdje geleden geshaped, maar na uitgebreid testen door de shaper zelf is het vanaf nu een vast model in de collectie van Holanda Custom Surfboards. Het betreft hier een kleine, volumineuze fish met een agressief neusje en een moderne interpretatie van de zwaluwstaart. Geïnspireerd op een Amerikaans gevechtsvliegtuig en hydrodynamica van een Australische shaper. Het resultaat is een moderne fish die zeer progressief gesurft kan worden. De grote zwaluwstaart biedt veel stabiliteit door de breedte van de tail maar tegelijkertijd bieden de scherpe hoeken een goede “edge” waarmee je radicale bochten kunt maken. Door het volume in de plank ook zeer geschikt voor de Noordzee.


Dit is het high preformance model van Holanda Custom Surfboards. Klein, smal en dun, en lekker board voor de gevorderde surfer die graag zijn grenzen opzoekt en verlegd. Dit board heeft relatief weinig volume met lekker wat rocker voor de hollere golven. Geen board voor de beginnende surfer.


Deze shape is niet voor de Nederlandse wateren. Dit is een perfect board voor op trip. Ga jij naar serieuze spots waar de golven aan de maat zijn, dan heb je gewoon wat meer size nodig en een shape waarmee je goed weg komt. Dan is de SEMI-GUN het board!


De klassieke fish van Holanda Custom Surfboards. Deze shape is altijd een topper voor in de Noordzee door zijn volume en de wendbaarheid. Een garantie voor veel FUN in het water en een must in de quiver van elke Nederlandse surfer. Klein, dik en breed met een grote zwaluwstaart, weinig rocker en 2 of 4 vinnen.


Het nieuwe model van 2012 is de DOBBER. Het board is geinspireerd op een nieuwe shape van Dane Reynolds, een shortboard met veel volume. Door dit volume pakt men makkelijk golven, altijd fijn in de Noordzee om wat drijfvermogen te hebben, terwijl het board kleiner gesurft kan worden dan men normaal doet. Door de shape en de mogelijkheid om hem klein te surfen id dit board geschikt voor de ervaren surfer maar ook voor de grotere/zwaardere surfer is dit board zeer geschikt. En door het overvloed aan volume in combinatie met de stabiliteit is het ook een fijn board om de overstap te maken richting shortboarden.